NOBEL PRIZE MUSEUM

Nobel Week Lights 2021

Nobel Week Lights Stockholm 2021 äger rum 4 – 12 december.

Ljusfestivalen Nobel Week Lights kommer återigen ta plats på Stockholms gator under årets Nobelvecka. Med inspiration från Nobelprisbelönade insatser och individer skapas fantastiska ljusinstallationer som lyser upp i decembermörkret.

Årets konstnärer och ljusdesigners utforskar några av vetenskapens största upptäckter och skapar fantastiska installationer. Med hjälp av unika idéer och teknisk skicklighet skapas verk som inspirerar, lockar till eftertanke och ger nya perspektiv på staden och den urbana miljön.

Det här är en kulturupplevelse att dela, nu när vi äntligen kan vara tillsammans igen.

Ljusets roll blir som allra tydligast i mörkret. Det visar den fina responsen från förra årets festivalbesökare. Under årets ljusfest bjuds stockholmarna att besöka både kända och mindre kända platser för unika konstupplevelser.

Ett stort tack till alla som medverkar i genomförandet av Nobel Week Lights 2021!

Nobel Week Lights är initierat och producerat av Annika Levin, Alexandra Manson och Lara Szabo Greisman från Troika. Satsningen genomförs i samarbete med Nobelprismuseet, med stöd av Stockholm stad, Stockholms Handelskammare och Rymdstyrelsen samt ett flertal övriga partners och belysningsföretag.

Kommunikationsteam: Alexander Mörner, Elin Sarfati and Daniel Tiderman (webbdesign).
Event och värdskap: Nina Nguyen

Kontakt: info@nobelweeklights.se