NOBEL PRIZE MUSEUM

Nobel Week Lights Stockholm

Nobel Week Lights Stockholm 2021 äger rum 4 – 13 december. Programmet släpps under hösten 2021.

Nobel Week Lights är ett nytt sätt att fira årets Nobelpris i Stockholm. Flera av de ljusinstallationer som uppförs runt om i staden är inspirerade av Nobelpristagares upptäckter.

Arbetet med ljusdesign ligger ofta i skärningspunkten mellan konst och vetenskap. Det är både lekfullt, effektfullt och kommunikativt. De konstnärer och ljusdesigners som deltar utforskar nya idéer och tekniker med sina verk. Installationerna väcker tankar kring hur vi upplever vår urbana miljö och får dig som besökare att se på Stockholm med nya ögon.

Med nya ljusupplevelser på ikoniska platser och byggnader vill Nobel Week Lights bjuda in stockholmarna till firandet av Nobelveckan.

Nobel Week Lights Stockholm är initierat och producerat av Annika Levin, Alexandra Manson, Lara Szabo Greisman och Helmet. Satsningen genomförs i samarbete med Nobel Prize Museum med stöd av Stockholm stad, Stockholms Handelskammare och Institut Français de Suède samt ett flertal övriga partners och belysningsföretag.

Kommunikationsteam: Jennifer Lindblad (koordinator kommunikation och sociala medier), Rasmus Manson (design) and Daniel Tiderman (webbdesign)

Kontakt: info@nobelweeklights.se