Nobel Week Lights

Nobel Week Lights är en årlig ljusfestival som firar kraften i idéerna som förändrar världen. Med ljusinstallationer inspirerade av Nobelprisbelönade upptäckter och insatser erbjuder festivalen en kulturupplevelse som är gratis och tillgänglig för alla under årets mörkaste tid.


Festivalen presenteras av Nobelprismuseet och bjuder in internationella och lokala konstnärer, designers och studenter att skapa storskaliga ljusinstallationer i Stockholm. Alla konstverk är inspirerade av Nobelpristagares vetenskapliga upptäckter, litteratur och fredsarbete.

Sedan den första ljusfestivalen 2020 har allt fler stockholmare gett sig ut på vinterpromenader under Nobelveckan i december för att uppleva ljuskonstverk som belyser Nobelpristagarnas insatser på nya och oväntade sätt, och samtidigt få möjlighet att se staden med nya ögon tillsammans med nära och kära.

I samband med festivalen erbjuds ett sextiotal guidade visningar på sex olika språk.

Nobel Week Lights är initierat och producerat av Annika Levin, Alexandra Manson och Lara Szabo Greisman från Troika AB. Festivalen presenteras av Nobelprismuseet med stöd av Stockholms stad, Stockholms Handelskammare, Fagerhult, FAM, Grand Hôtel Stockholm och Einar Mattsson AB samt ett flertal andra partners.

Kontakt: info@nobelweeklights.se

Nobel Week Lights Team 2023

Producer : Hans Davis

Communications Manager : Alexander Mörner

Outreach and Events Manager: Elise Cervin

Web and Graphic Design: Daniel Tiderman

How does public art connect people to the city?

Spela videoklipp