Great Minds

Artist: Aleksandra Stratimirovic Plats: Dramaten

Artist: Aleksandra Stratimirovic 
Plats: Dramaten

Great Minds – Brainstorming.

Great Minds är ett temporärt, dynamiskt monument som hyllar idéernas födelse och alla kreativa människor. Ljuskonstverket framträder i form av två monumentala hjärnor i dialog, utförande en dynamisk, lysande brainstorming – den oundvikliga fasen vid varje kreativ process.

Great Minds är formade i Art Nouveau-stil, med inspiration från Kungliga Dramatiska teaterns arkitektur, och ljuset används bildligt för att betona uppkomsten av fantastiska idéer och sprakande aktivitet i sinnet hos stora tänkare.

Förverkligat i samarbete med Rebel Light, Control Dept. GVA Lighting och Dramaten för Nobel Week Lights 2021.

Aleksandra Stratimirovic

Aleksandra Stratimirovic

Visuell konstnär

Aleksandra Stratimirovic är en visuell konstnär, aktiv inom konst- och ljusvärlden och med över 20 års erfarenhet inom fältet. Hon bor och arbetar i Stockholm och Belgrad. Hennes platsspecifika konstverk är integrerade på olika offentliga platser som sjukhus, skolor, tågstationer och bostadsområden i Sverige och utomlands. Hon ställer ofta även ut sin ljuskonstinstallationer och objekt världen över.

På senare år har Aleksandra Stratimirovic konstverk ingått under utställningar vid Nationalmuseum i Stockholm, Jardin du Palais Royal i Paris, Amsterdam Light Festival, Lighting Guerrilla i Ljubljana, Art Weekend Belgrade, Vandalorum i Värnamo, samt olika evenemang i London, Skopje, Tokyo, Verona, Singapore och Frankfurt. Hon har fått ett antal nationella och internationella utmärkelser för sitt arbete.

Hemsida:
http://www.strati.se

Porträttfoto av:
Tina Axelsson

Facebook
Twitter
Email