Dramatens fasad - en konstskatt i nytt ljus

Artist: Kai Piippo Plats: Dramaten

Artist: Kai Piippo 
Plats: Dramaten 

En poetisk arkitektonisk belysning ger liv åt berättelserna som gömmer sig bakom Dramatens fasad. Kai Piippos ljusdesign visar upp den ikoniska byggnadens dramatiska inre värld för omvärlden.

Med sin nu framträdande karaktär antar fasaden rollen som skådespelaren och guidar publiken.

Installation stöds av: Stockholm Lighting, Lumenpulse

Kai Piippo

Kai Piippo

Ljusdesigner

Kai Piippo, designchef på Light Bureau, är en prisbelönt ljusdesigner med sin bas I Stockholm.

Han har lång erfarenhet av ljusdesign och hans övergripande vision är att skapa säkra och vackra städer. Kai har en exceptionell förmåga att förstå sina klienters behov och omsätta dessa till kreativa koncept och lösningar så att gemensamma visioner förverkligas.

Kai belönades med Swedish Lighting Award 2008, 2012, 2013 och 2015 för belysningsdesignen på KFem köpcentrum, ”In the tracks of giants”, Sveriges Kungliga Bibliotekets annex och kontoret för spelutvecklingsföretaget King.

Välkänd för sin kunskap och banbrytande ljusdesign, gör Kai internationella talaruppdrag om nordiskt ljus och belysning. Kai är grundare det internationellt erkända ljusdesignföretaget Ljusarkitektur, som slogs samman med Light Bureau (fd ÅF Lighting) 2013. Light Bureau är en internationell ljusdesignfirma som hjälper privata och statliga aktörer att skapa hållbara ljusslösningar med prisbelönt design.

Deras över 100 medarbetare gör projekt över hela världen med målsättning att göra platser säkrare och vackrare samt inspirera och skapa glädje för de som använder dem. Light Bureau är en del av det internationella ingenjörs-, design- och rådgivningsföretaget AFRY.


Hemsida

afry.com/en/area/lighting-design

Facebook
Twitter
Email